Radiofrekvenca: sodobna pot do mladostne kože

Radiofrekvenca je postala ena izmed najbolj priljubljenih in inovativnih tehnik v svetu estetske medicine, ki ponuja nekirurško rešitev za pomlajevanje kože. Ta tehnika uporablja energijo radiofrekvenčnih valov za spodbujanje proizvodnje kolagena, kar vodi do zmanjšanja gub, izboljšanja elastičnosti kože in celo oblikovanja telesa. V tem članku bomo raziskali, kako radiofrekvenca deluje, njene ključne koristi in odgovorili na nekatera pogosta vprašanja, povezana s tem postopkom.

Radiofrekvenca

Zakaj se odločiti za radiofrekvenco?

  1. Zmanjšanje gub in drobnih Linij: radiofrekvenca učinkovito zmanjšuje videz drobnih linij in gub, kar daje koži bolj gladko in pomlajeno teksturo.
  2. Izboljšanje elastičnosti kože: postopek poveča proizvodnjo kolagena, kar izboljša elastičnost in trdnost kože.
  3. Neinvaziven postopek: ker je radiofrekvenca neinvazivna, ne zahteva časa za okrevanje in je manj tvegana kot kirurški posegi.
  4. Oblikovanje telesa: poleg tega, da pomaga pri zategovanju kože, radiofrekvenca lahko ciljno zmanjša maščobne obloge in pomaga pri oblikovanju telesa.
  5. Varnost in učinkovitost: ta metoda je varna za vse tipe kože in ponuja dolgotrajne rezultate.

Kako deluje radiofrekvenca?

Radiofrekvenčni poseg je neinvazivna tehnika, pri kateri s pomočjo radiofrekvenčne energije segrejemo globlje plasti kože. To segrevanje privede do trenutnega krčenja vezivnih (kolagenskih) vlaken in obenem stimulira fibroblaste, da začnejo intenzivno proizvajati nova kolagenska vlakna. Rezultat je bolj mladostna, napeta in gladka koža na obrazu, vratu in podbradku.

Kako deluje biopolarna radiofrekvenca (RF) na zategovanje oz. pomlajevanje obraza?

Biopolarna radiofrekvenca deluje s segrevanjem kože v globino. Segrevanje na določeno temperaturo sproži v koži želene procese pomlajevanja. Ob povišanju temperature v usnjici pride do stimulacije celic, ki obnavljajo kolagenska vlakna, obenem pa stimulirajo krčenje kolagena.

Najpogostejša vprašanja o radiofrekvenci

Za dosego želenega učinka je priporočeno opraviti 6 tretmajev v tedenskih intervalih. Dokončni učinek je viden po 6-12 tednih, a rezultati lahko trajajo od 6 mesecev do 2 leti. Vzdrževalni tretmaji na vsakih 6 mesecev so priporočeni za ohranjanje rezultatov. Poseg na celotnem obrazu, vratu in dekolteju običajno traja od 40 do 60 minut.

Radiofrekvenca je močno orodje v boju proti staranju in za izboljšanje splošnega videza kože. S svojo sposobnostjo, da spodbudi proizvodnjo kolagena in izboljša teksturo kože, ta neinvazivna metoda ponuja opazne rezultate brez potrebe po kirurškem posegu. Radiofrekvenca je zato idealna izbira za tiste, ki iščejo varno in učinkovito rešitev za ohranjanje mladostnega videza.