Kisikova terapija obraza – revolucija v negi kože

V svetu lepotne nege se nenehno iščejo inovativni načini za ohranjanje mladostne in sijoče kože. Ena takšnih metod je kisikova terapija obraza, ki postaja vse bolj priljubljena med tistimi, ki iščejo neinvazivne, a učinkovite tretmaje za svojo kožo. Ta članek raziskuje, kaj je kisikova terapija obraza, kako deluje in kakšne koristi prinaša za kožo.

Kisikova terapija obraza

Kaj je kisikova terapija obraza?

Zaradi pomanjkanja kisika v koži,  nastanejo  številna neželena kožna stanja, kot so dehidracija, pust, utrujen videz , neenoten ten, slabši tonus ter vse globlje in številčnejše linije in gube. 

Kisikova terapija obraza je postopek, ki uporablja čisti kisik in posebne serume, obogatene z vitamini, antioksidanti in drugimi hranilnimi snovmi, ki so nujne za zdravje kože. Postopek vključuje uporabo naprave, ki kisik pod visokim pritiskom dovaja v kožo, s čimer se izboljša absorpcija aktivnih sestavin seruma.

Kisik je nepogrešljiv za obstoj in zdrav razvoj vseh celic v našem organizmu, vključno s celicami kože. Omogoča njihov metabolizem, v okviru katerega se sprošča energija, potrebna za optimalno delovanje vseh naravnih funkcij kože.

Kako deluje kisikova terapija obraza?

Kisikova terapija obraza deluje z dovajanjem visokokoncentriranega kisika neposredno v kožo, kar spodbuja prekrvavitev in regeneracijo kožnih celic. Kisik, kot nujen element za celično dihanje, izboljša zdravje kože na celični ravni. Serumi, ki se uporabljajo med terapijo, dodatno negujejo kožo z antioksidanti, vitamini in minerali.

Kisikova terapija učinkuje na celični ravni ter ne vpliva samo na videz, ampak tudi na samo delovanje kože. Predstavlja most med kozmetično in dermatološko obravnavo kože.

Koristi kisikove terapije obraza

  1. Izboljšanje teksture kože: Kisikova terapija obraza pomaga pri zmanjševanju drobnih linij in gub ter izboljša splošno teksturo kože.
  2. Hidracija in prehrana kože: Postopek zagotavlja intenzivno hidracijo in prehrano, kar je ključnega pomena za sijočo in zdravo kožo.
  3. Spodbujanje proizvodnje kolagena: Kisik spodbuja proizvodnjo kolagena, ki je odgovoren za elastičnost in čvrstost kože.
  4. Detoksifikacija in razstrupljanje: Kisikova terapija pomaga odstraniti toksine iz kože, zaradi česar je ta bolj čista in sijoča.
  5. Primernost za vse tipe kože: Ta terapija je primerna za vse tipe kože, vključno z občutljivo kožo.
  6. Suha koža: Po hladni zimi, ko preživimo več časa v zaprtih prostorih, vam bo koža za kisikovo terapijo zelo hvaležna.

Postopek kisikove terapije obraza

Postopek se običajno začne s čiščenjem in pilingom obraza, da se odstranijo odmrle kožne celice in omogoči boljša absorpcija kisika in serumov. Nato se s posebno napravo kisik pod pritiskom dovaja v kožo skupaj z izbranim serumom. Postopek je sproščujoč in neboleč.

DIY alternative

Čeprav domača verzija ne more popolnoma posnemati učinkov profesionalne kisikove terapije obraza, lahko z določenimi izdelki in tehnikami dosegamo podobne učinke. Domača nega, ki vključuje izdelke, obogatene s kisikom, antioksidanti in hranilnimi snovmi, lahko pomaga izboljšati videz in zdravje kože.

Uporabite lahko maske za obraz, ki vsebujejo sestavine, kot so vitamin C, E, in zeleni čaj, ki so znani po svojih antioksidativnih lastnostih. Prav tako je priporočljivo redno izvajati nežen piling, ki odstrani odmrle kožne celice in omogoči boljšo absorpcijo hranilnih snovi iz krem in mask.

Poleg tega lahko uporabite vlažilne kreme, ki vsebujejo hialuronsko kislino za dodatno hidracijo. Domača nega naj vključuje tudi redno čiščenje in toniziranje kože, kar prispeva k boljšemu dihanju kože in njeni pripravljenosti za sprejem kisikovih in drugih hranilnih snovi.

Kombinacija kisikove terapije obraza in krioterapije

Krioterapija obraza

Krioterapija in kisikova terapija obraza se odlično dopolnjujeta, saj vsaka prinaša različne koristi za kožo.

Krioterapija, ki deluje s hlajenjem, spodbuja prekrvavitev in obnavljanje kožnih celic, zmanjšuje vnetja in spodbuja proizvodnjo kolagena in elastina. Po drugi strani kisikova terapija uporablja čisti kisik in nutrientne serume za globoko hidracijo in prehrano kože.

Kombinacija teh dveh terapij omogoča, da kisikova terapija bolj učinkovito prodre in nahrani kožo, ki je bila pripravljena s krioterapijo. Ta sinergija ne samo izboljša splošno zdravje in videz kože, ampak dolgoročno prispeva k bolj čvrsti, zdravi in sijoči koži. Skupaj ta dva pristopa ponujata celovito rešitev za ohranjanje mladostnega videza kože.