Epilacija – trajno odstranjevanje dlačic z IPL+RF

V svetu estetske dermatologije in kozmetičnih postopkov je “Epilacija – Trajno odstranjevanje dlačic z IPL+RF” postala ena izmed najbolj priljubljenih in učinkovitih metod za dolgotrajno gladko kožo. Ta napredna tehnologija kombinira moč intenzivne pulzne svetlobe (IPL) in radiofrekvenco (RF) za ciljano in trajno zmanjšanje rasti dlačic. 

V tem članku bomo raziskali prednosti te metode, potek tretmaja, priprave pred in po tretmaju ter odgovorili na najpogostejša vprašanja, povezana s tem postopkom.

Epilacija: trajno odstranjevanje dlačic z IPL+RF

Prednosti trajne odstranitve dlačic z IPL+RF 

Epilacija – Trajno odstranjevanje dlačic z IPL+RF ponuja številne prednosti v primerjavi z drugimi metodami odstranjevanja dlačic:

 • Dolgotrajni rezultati: Metoda zagotavlja trajno zmanjšanje rasti dlačic, zmanjšuje potrebo po pogostem britju ali voskanju.
 • Primerna za različne tipe kože: IPL+RF tehnologija je učinkovita na različnih tipih kože in barvah dlačic.
 • Minimalno boleča: Postopek je manj boleč v primerjavi z drugimi metodami, kot je elektroliza.
 • Hitrost in učinkovitost: Tretmaji so relativno hitri in zmožni obdelati večje površine telesa v eni seji.
 • Varnost: IPL+RF je varna metoda z minimalnimi stranskimi učinki, ko jo izvajajo usposobljeni strokovnjaki.

Potek trajnega odstranjevanja dlačic z IPL+RF 

Tretma z IPL+RF vključuje naslednje korake:

 1. Posvetovanje: Začne se s posvetovanjem, kjer strokovnjak oceni tip kože in dlačic ter določi primeren načrt zdravljenja.
 2. Priprava kože: Pred tretmajem se koža očisti in obrije.
 3. Izvajanje tretmaja: Uporabi se naprava IPL+RF, ki oddaja svetlobne impulze in radiofrekvenčne valove, da ciljno uniči lasne mešičke.
 4. Po tretmaju: Kožo se pomiri z uporabo pomirjujočih gelov ali losjonov.

Pred tretmajem:

 • Izogibajte se sončenju: Izogibajte se izpostavljanju soncu vsaj dva tedna pred tretmajem.
 • Ne depilirajte ali voskajte: Izogibajte se puljenju ali voskanju dlačic štiri do šest tednov pred tretmajem, saj morajo biti lasni mešički prisotni, da se tretma izvede učinkovito.

Po tretmaju:

 • Izogibajte se Soncu: Izogibajte se neposredni sončni svetlobi in uporabljajte zaščitno kremo z visokim zaščitnim faktorjem.
 • Nežna Nega Kože: Uporabljajte nežne izdelke za kožo in se izogibajte vročim prham ali kopelim nekaj dni po tretmaju.

Najpogostejša vprašanja o epilaciji z IPL+RF

Stranke pogosto sprašujejo, koliko tretmajev je potrebnih za dosego želenih rezultatov in ali je tretma trajno odstranjevanje dlačic. 

Število tretmajev je odvisno od posameznika, običajno pa se priporoča med 6 do 8 tretmajev za optimalne rezultate. Kar zadeva trajnost, IPL+RF znatno zmanjša rast dlačic, vendar so lahko občasno potrebni vzdrževalni tretmaji.

“Epilacija – Trajno odstranjevanje dlačic z IPL+RF” je inovativna, učinkovita in varna metoda za tiste, ki iščejo dolgotrajno rešitev za neželeno rast dlačic. Z minimalno bolečino, hitrimi tretmaji in trajnimi rezultati ta tehnologija predstavlja idealno izbiro za dosego gladke in negovane kože.