Radio Frekvenca


Varna neivazivna terapija, ki naravno regenerira in pomlajuje obraz in telo. Znana tudi kot »nekirurški lifting«.  

 

Zakaj se torej odločiti za radiofrekvenco?

  • Za učvrstitev kože na vratu in obrazu
  • Za odpravljanje gub
  • Za povečanje sijaja in leska kože
  • Za pomlajevanje
  • Za tonifikacijo telesa (nadlahti, noge, zadnjica, trebuh)

Radiofrekvenčni poseg je ne invazivna tehnika, pri kateri s pomočjo radiofrekvenčne energije segrejemo globlje plasti kože. To segrevanje privede do trenutnega krčenja vezivnih (kolagenskih) vlaken in obenem stimulira določene celice (fibroblaste), da začnejo intenzivno proizvajati nova kolagenska vlakna. Na ta način v koži posredno obnovimo vezivna (kolagenska) vlakna in jih tudi »pomladimo«. Rezultat takšnega postopka je bolj mladostna, napeta in gladka koža na obrazu, vratu, podbradkuRezultat je delno opazen že takoj po postopku, na končne učinke pa je potrebno počakati nekaj tednov oz. mesecev.

 

Kako deluje biopolarna radiofrekvenca (RF) na zategovanje oz. pomlajevanje obraza?
Gre za radijske valove, ki segrevajo kožo v globino. Prav segrevanje na določeno temperaturo sproži v koži želene procese pomlajevanja.  Ob povišanju temperature v usnjici pride do stimulacije celic, ki obnavljajo kolagenska vlakna, obenem pa stimulirajo krčenje kolagena. Koža tako postane tudi bolj napeta in gladka. Odvečne snovi, ki pri tem nastajajo, odvajata limfni in krvni sistem, čemur dodatno pripomoreta primerna masaža in limfna drenaža.

 

Kaj lahko izboljšamo z radiofrekvenčnim postopkom?
Z RF zategnemo povešene predele kože obraza in ga tako preoblikujemo, zmanjšamo oz. zgladimo nekatere gube in povečamo sijaj obraza. RF prodre v primerjavi z mikrodermoabrazijo, laserji in Elite tehnologijo globlje pod površino kože (spodnji dermis, podkožje) in tam spodbudi procese, ki povzročijo napenjaje oz. zgladitev kože.

 

Koliko časa traja posamičen poseg z RF?
To se razlikuje od pacienta do pacienta. Običajno traja poseg na celotnem obrazu, vratu in dekolteju od 40 do 60 minut.

 

Kdaj se pojavijo učinki RF postopka in kako dolgo trajajo?
Za doseganje želenega učinka je priporočeno opraviti 6 tretmajev v tedenskih intervalih. Koža bo lahko že takoj po posegu napeta, bolj gladka in mlajša. Dokončni učinek bo viden po 6-12 tednih.
Kasneje priporočamo vzdrževanje stanja in sicer 2 zaporedna posega na 6 mesecev. Pri približno 10 % ljudi tudi z večkratnim ponavljanjem postopka ne uspemo doseči želenih rezultatov; vzroka za to za enkrat žal ne poznamo. Rezultati RF postopkov naj bi trajali od 6 mesecev do 2 leti. Potrebno pa je upoštevati življenjski slog posameznika (kajenje, izpostavljanje soncu,…) in notranje dejavnike staranja kože, ki lahko učinke hitreje poslabšajo. Zato se priporoča vzdrževalne tretmaje.