Kavitacija


Ultrazvok – kavitacija je najučinkovitejša neinvazivna metoda za odpravljanje zahtevnih celulitnih stanj ter zastaranih in trdovratnih maščobnih oblog. Zato je znan tudi kot “naravna liposukcija”..
 
Kaj se dogaja v maščobnih celicah po terapiji s kavitacijo?
Ko začnemo delovati na določenem predelu telesa s kavitacijo, ultrazvok sproži nastanek mehurčkov v povečanih maščobnih celicah. Ti mehurčki rastejo do določene velikosti in se nato sesedejo sami vase. Pri tem se sprosti energija v obliki toplote in pritiska. Slednji zlahka razbije povečane maščobne celice v podkožju, saj le-te niso odporne na nastale vibracije. S tem smo maščobno celico resnično uničili.


Kaj se zgodi s sproščeno maščobo po kavitaciji?
Maščoba iz razbitih maščobnih celic se v obliki trigliceridov izlije v medcelično tekočino, kjer se pod vplivom encimov razgradi v glicerol in proste maščobne kisline. Vodotopni glicerol prodre v krvni obtok. To za telo pomeni dodan vir energije, ki ga moramo nujno porabiti. Netopne proste maščobne kisline pa potujejo v jetra, kjer se razgradijo. Zaradi tega vam priporočamo pitje nesladkanega čaja ali vode.

 

Zakaj je po kavitaciji pomembna vadba ?
Sedaj vemo, da smo v kri prinesli dodatno energijo, ki jo moramo potrošiti. Dodatno energijo po kavitaciji bomo pokurili s fitnes in kardio vadbo, kjer se bo vaše telo dobro znojilo in bo pokurilo veliko kalorij.

 

Že po končani 1. terapiji je viden rezultat – tako na CELULITU kot na OBSEGU!