Anticelulitni Programi


Kaj je celulit?
Celulit poimenujemo s presežki maščob (trigliceridov) napolnjene skupke maščobnih celic,
ki se nahajajo pod usnjico in med katerimi potekajo tako imenovani vezivni trakovi, ki te blazinice ograjujejo.
     
Ob izbočenju mehkega maščobnega tkiva, ki ga te pregradice (vezivno tkivo) stiskajo,
povzročajo na površju izgled pomarančne kože. Pri ženskah, ki imajo celulit, je teh pregradic,
ki potekajo pravokotno na površino kože procentualno več kot pri ostalih. In prav v teh pregradicah
oz. v vezivnem tkivu se nahajajo krvne in limfne žile. Motena mikrocirkulacija v krvnih in limfnih žilah
in s tem posledično ohlapno vezivno tkivo in motena metabolična regulacija maščobnih celic
(prekomerno kopičenje maščob v celicah) naj bi bila poglavitna razloga za nastanek celulita.
K nastanku tega pojava pa prispevajo tudi drugi dejavniki: dedni, hormonski, psihološki, nepravilna prehrana, telesna konstitucija, pomanjkanje telesne aktivnosti, prezgodnje staranje kože,…  
Hormon estrogen poleg številnih drugih dejavnosti vpliva tudi na celice, ki sicer tvorijo kolagen, da začno tvoriti encim kolagenazo, ki začne razkrajati kolagenska vlakna okoli maščobnih skupkov. Zaradi tega se vezivni trakovi (kolagenski) zrahljajo in stanjšajo. To pa pripelje do prodiranja maščobnih skupkov v usnjico, kar se navzven kaže v nezaželeni nagubani koži, ki spominja na pomarančno lupino. To je še posebej opazno, saj vezivne pregrade niso razporejene v mrežasto strukturo, temveč segajo pravokotno od usnjice proti podkožju.
Kaj lahko storimo v boju proti celulitu?
Na kratko povedano: potrebno je zmanjšati maščobne celice in spodbuditi nastajanje novega kolagena, da postanejo pregrade bolj čvrste.
V našem Centru uporabljamo v boju proti celulitu več postopkov. Cryoterapijo in cryolipoliso za ponovno vzpostavitev in ohranitev normalnega fiziološkega stanja tkiv, ultrazvok s kavitacijskim učinkom, radiofrekvenčne postopke, Futua pro,thalassoterapijo,pressoterapijo, vibracijsko vadbo na power plate.
Cryoterapija in cryolipolisa delujeta na treh nivojih: izboljšamo mikrocirkulacijo (vensko, arterijsko in limfno) tako pospešimo prekrvavitev tkiva in odtekanje odpadnih snovi po limfnih kanalih, z vakumsko ritmično masažo, ki deluje kot limfna drenaža še dodatno pospešimo pretok limfe, aktivno hlajenje pa zmanjšuje in odpravlja že obstoječe otekline, ki so posledica zastoja tekočin v tkivu. 
  
Ali se lahko celulita popolnoma znebimo? 
S postopki Cryolipolise vidno zmanjšamo celulit, ne moremo pa ga popolnoma odstraniti, ker je pojav celulita kot že rečeno odvisen od veliko dejavnikov. Če ne odstranimo dejavnikov, ne moremo odstraniti niti tveganja za nastanek celulita.
Koža je po terapiji bolj gladka, napeta, sijoča.
 
Kako izgleda tretma z CRYOTERAPIJO
Vsak tretma traja 40 minut in je ne boleč. Za dosego optimalnega stanja, ki ga je kasneje lažje vzdrževati, svetujemo, da opravi pacient od 10 do 15 tretmajev (tudi več, odvisno od faze celulita). S cryoterapijo stimuliramo cirkulacijo na vseh predelih telesa in ne samo na tistih, ki so obremenjeni s celulitom. Prvi rezultati so vidni po 5 oz. 6 tretmajih. 
Glede na to, da je celulit kompleksen problem, odvisen od mnogih dejavnikov, svetujemo, da se po končanem sklopu cryoterapij postopkov mesečno opravi po en tretma za vzdrževanje doseženega stanja. 
V času tretmajev svetujemo pitje večje količine tekočin, vzdrževanje fizične kondicije, priporočamo tudi, da v našem centru kombinirate postopke z power plate,futura pro,thalassoterapijo,pressoterapijo in futura pro,odvisno od stadija celulita,struktura koze in zdravstvenega stanja stranke.Po postopkih je priporočljivo v kožo vmasirati vlažilne anticelulitne kreme.
 
S postopki Cryolipolise in cryoterapije dosežemo povečano delovanje arterijske, venske in limfne cirkulacije. Na ta način preprečimo zastajanje tekočin in pripomoremo k učinkovitemu izločanju škodljivih snovi iz telesa, stimuliramo nastajanje kolagena in tako delujemo na vezivno tkivo. Izboljša se tonus kože, zmanjša oziroma izgine videz pomarančne kože in oteklin. 
Z cryoterapijo in cryolipoliso vidno zmanjšamo celulit, z rednimi obiski pa stanje vzdržujemo in imamo celulit stalno pod kontrolo. 

ULTRAZVOK S KAVITACIJSKIM UČINKOM 

Je eden učinkovitejših in priznanih načinov za zmanjševanje volum-na maščobnih oblog. Omogoča koncentracijo energije na točno določeni globini v tkivu, kar povzroči selektivno razbitje MC v pod-kožju. Površina kože, žile, živci in mišice ostanejo nedotaknjeni. Maščoba iz razbitih MC se v obliki trigliceridov izlije v medcelično tekočino, kjer se pod vplivom encimov razgradi v glicerol in proste maščobne kisline. Vodotopni glicerol prodre v krvni obtok in se porabi za energijo, netopne proste maščobne kisline pa potujejo v jetra, kjer se razgradijo kot vsaka druga prosta maščobna kislina, vključno s tistimi iz hrane.
 
Rezultati?
Kavitacija zagotavlja takojšnje in dolgotrajne rezultate. V večini primerov se obseg obravnavanega predela zmanjša za od 1 do 4 cm že po prvi terapiji. Z nadaljnjimi terapijami se lahko znebite še nekaj dodatnih centimetrov. Rezultati lahko nihajo od primera do primera, odvisno od zgradbe tkiva, predela telesa, starosti, meta-bolizma, nekaterih zdravil in hormonalnih sprememb. Pravilna prehrana in povečana telesna aktivnost sta pomembni in precej prispevata k samemu vzdrževanju rezultata terapije.
 
Nikoli več povečanih maščobnih celic?
Ko je potrebno število UZ kavitacij opravljeno, so na tem predelu maščobne celice zmanjšane. Vendar se maščobne celice skozi proces regeneracije tkiva obnovijo. To pomeni, da po določenem času telo maščobne celice obnovi. Hitrost regeneracije maščobnih celic je odvisna od potrebe organizma po ustvarjanju le teh in je pogojena z genskim zapisom našega telesa, ki je pri vsakem posamezniku drugačen. Obseg novih maščobnih celic pa neprimerno manjši, pretok limfe je omogočen in s pravilnim prehranjevalnim režimom, z dovolj gibanja in tekočine ostane v mejah neopaznega in nemotečega.
 
VIBRACIJSKA VADBA na power plate ZA UČVRSTITEV IN OBLIKOVANJE TELESA
Poleg aparaturnih tehnik za zmanjšanje maščobnih oblog je v program oblikovanja telesa pomemno vključiti tudi aktivno vadbo. V našem Centru uporabljamo in priporočamo vadbo na vibracijski plošči , ki vam v samo 30 minutah redne vadbe omogoča:
  • Zmanjšanje telesne teže
  • Zmanjšanje obsega pasu
  • Zmanjšanje videza celulita
  • Izboljšanje tonusa kože.
  • Vadba je primerna za vse starostne skupine.

Pri celulitu se poslužujemo še ostalih terapij: